Pull-up hold til træn i det fri
© Valling.com

Styrketräning ute i det fria – del 1

Träna utomhus med roliga och effektiva styrkeövningar som varken kräver vikter eller maskiner. I denna styrkeskola får du inspiration till tuff träning under bar himmel.

27 juli 2017 av Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

I denna serie får du massor av inspiration till hur du själv kan styrketräna utomhus under bar himmel. Har du inte turen att ha en träningsstation i närheten kan du lika gärna använda bänkar, ledstänger, lekställningar och liknande. Oavsett om du håller till i stan eller i skogen vimlar det av redskap som kan användas till tuff träning.

Programmen i serien är inspirerade av träningsformen calisthenics, som bygger på gymnastiska övningar med kroppen som vikt. Du kommer både att hitta vanliga kroppsviktsövningar från styrketräningens värld och mer gymnastiska övningar, som ställer krav på balans, smidighet och koordination. Programmen blir tuffare från gång till gång och du kommer att utvecklas och göra framsteg när det gäller din fysiska förmåga.

Om du kombinerar dina löprundor i parken med dessa effektiva övningar så kommer styrketräningen garanterat att bli mycket roligare i sommar.

Gör så här:

Värm upp i ca 10 minuter innan du börjar med programmet. Det kan t.ex. innebära joggning följt av ett set med varje övning och hälften så många repetitioner. Sedan är du redo att börja träna. Vid varje övning står antalet set och repetitioner som du bör ha som mål att klara av. Tänk dock på att det aldrig får gå ut över tekniken. Du kommer att göra en del svåra övningar, och det är viktigt att du gör dem på rätt sätt utan att öda för mycket kraft i onödan. Om du märker att du börjar få svårt med tekniken för att orka göra en repetition så är det dags att vila innan du gör nästa set.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig