MTB-cyklist
© Redbull

VIDEO: Världens största MTB-evenemang

Häng med till Redbulls legendariska MTB-evenemang där elitcyklisterna sveper ned för sina personligt utformade banor. Det häftiga racet genomförs varje år i oktober i det gyllene klipplandskapet i Zion National Park i Utah, USA.

24 september 2018 av Redaktionen

VIDEO: Världens största MTB-evenemang

Mountainbikar, mountainbikar och åter mountainbikar. När den legendariska årliga Red Bull Rampage-freeride-tävlingen i det gyllene klipplandskapet nära Zion National Park i Utah, USA, går av stapeln så kommer tusentals adrenalintörstande åskådare på egna mountainbikar. Men de får inte köra runt på tävlingsområdet, och deras cyklar får inte stå var som helst. Nej, cyklarna måste parkeras systematiskt i de tillfälligt inrättade cykel-p-zonerna på området. Det ser ut ungefär som på den här drönarbilden.

Drönarbild på cyklar

Det finns självklart ett syfte med ”galenskapen”. För när freeride-världsstjärnorna ger sig iväg ur startblocken utför den brant lutande klippväggen, så susar cyklisterna helt utan fruktan utför deras personligt anlagda och skräddarsydda banor, där inga hopp, lodrätta stup eller tvära kurvor är fredade. Man kan därför inte riskera att det plötsligt kommer en disträ åskådare cyklande eller att det står en massa cyklar i vägen för åkarna.

Aktiv Träning rekommenderar: Effektivt träningsset

Vill du ha en stark kropp och slippa bli skadad? Just nu kan du få vårt stora träningsset till ett helt fantastiskt introduktionspris. Setet består av ett maghjul, en träningsmatta och gummiband samt en stor övningsguide så att du kan träna hela kroppen därhemma. Dessutom får du 3 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, som varje månad innehåller massor av inspiration, motivation och goda råd till din träning. Och det bästa av allt är att du får hela paketet för ENDAST 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto – totalt 149 kr). Det har aldrig varit billigare att komma i form. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: