Sebastian Keep cyklar på en vägg
© George Marshall/Redbull Content Pool

VIDEO: BMX-åkaren Sebastian Keep utmanar tyngdkraften

BMX-talangen Sebastian Keep har de senaste två åren hållit på med ett minst sagt sinnessjukt projekt. Han bestämde sig nämligen för att dra upp nya hjulspår där ingen annan har drömt om att cykla förut. Se den häftiga videon här.

29 mars 2017 av Redaktionen

Normalt ser man BMX-cyklisterna åka runt på ramper i skateparker eller göra trick i stadsmiljöer, men för britten Sebastian ”Bas” Keep så räcker inte det. 

Med projektet ”Walls” har han medvetet gått in för att göra avtryck på platser där ingen tidigare har drömt om att cykla. Hans mål var att hitta 20 broar och byggnader i olika brittiska städer som han kunde sätta helt nya avtryck på med hjälp av sin BMX-cykel samt två flyttbara ramper – en för start och en för landning. 

Projektet var ett renodlat gör det själv-arbete, där teamet mätte upp byggnader, broar och gat­stenar. Därefter specialbyggde de ramperna, innan Sebastian Keep kastade sig ut i sina halsbrytande åk nedför husväggar m.m. 

Ett av de mest spektakulära åken utför en husvägg genomförde han i Londonstadsdelen Croydon. Där hoppade Sebastian Keep från en väg, flög över 6 meter genom luften på sin BMX, vände cykeln 180 grader i luften, ”landade” på en husvägg för att till sist köra knappt 10 meter lodrätt rakt nedför väggen. 

Se videon med alla häftiga tricks här:

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: