VIDEO: 227 km/h utför en skidpist – på cykel

Eric Barone har satt nytt hastighetsrekord på cykel utför en snöklädd skidpist i Frankrike.

22 mars 2017 av Hans Westhausen Gottlieb

Det är inte alls ovanligt att Tour de France-cyklisterna kommer upp i hastigheter över 100 km/h i några av bergsetappernas nedförsbackar – men de unga, vältränade elitcyklisterna får ändå finna sig i att bli ifrånåkta utför av en 56-årig fransman med smeknamnet ”Baron Rouge” (den röde baronen).

Eric Barone slog nyligen sitt eget hastighetsrekord på två hjul utför en snöklädd skidpist i den franska skidsportorten Vars. Iförd en åtsmitande skinsuit, och sittande på en aero-modifierad mountainbike, nådde han en toppfart på hela 227,7 km/h utför den 1 400 meter långa pisten.

Här nedan kan du se det häftiga rekordet.

Hans eget tidigare hastighetsrekord på snö löd på 222 km/h och sattes så långt tillbaka som år 2000 i skidsportorten les Arcs.


Fem brutna revben utför en vulkan

Han har dock också satt rekord på andra underlag, bland annat på grus.

Det senaste rekordet på det underlaget är från 2002, då det dock slutade riktigt illa. Eric Barone satte visserligen nytt hastighetsrekord utför Cerro Negro-vulkanen i Nicaragua, men då han i ca 170 km/h närmade sig ett flackare parti där han skulle bromsa ned farten på cykeln, så gick tvåhjulingen sönder vilket ledde till ett dramatiskt fall där till och med hjälmen flög av.

Barone bröt fem revben men svor att han snart skulle sätta nytt hastighetsrekord på grusunderlag igen. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: