Sex tips för att välja rätt shorts

Ett par nya träningsshorts kan öka träningslusten rejält. Här är sex saker du bör hålla koll på när du väljer shorts.

4 juni 2019 av Redaktionen

Ett par shorts har kanske ingen avgörande betydelse för hur snabbt man kan löpa, eller hur tunga vikter man kan lyfta. Men det är ingen tvekan om att man kan prestera bättre om man trivs bra i de kläder man tränar i. Här är sex saker som du bör kolla in lite extra när du köper shorts.

1. LÄNGD 
Shortslängden handlar självklart mycket om personlig smak, men generellt gäller att vikten blir lägre, ventilationen effektivare och rörelsefriheten bättre i korta shorts. I gengäld riskerar du att få skavsår mellan låren om du är kraftigt byggd, och shortsen är för korta.

2. FICKOR
Om du vill ta med dig en nyckel, ett par energigeléer eller ett kreditkort på löprundan, så bhöver byxfickorna vara tillräckligt stora. De bör också kunna stängas ordentligt så att du inte tappar något när du springer.

3. VENTILATION
I ett par hybridshorts är slitsar, nätvävspaneler och andra ventilationsdetaljer viktiga för att shortsen inte ska bli för varma och instängda.

4. INNERBYXOR
Hybridshorts har inbyggda tajts som kan ersätta vanliga underbyxor. Det ger en suverän passform och förebygger skavsår som man annars lätt kan få i vanliga splitshorts. 

5. STRETCH
Om du är en renodlad asfaltslöpare så spelar stretchen ingen större roll. Men om du är en traillöpare så är det viktigt att löparshortsen är tillverkade av töjbara material som låter benen jobba fritt om du plötsligt hamnar i en ytterställning – t.ex. om du måste hoppa över liggande trädstammar eller stora vattenpölar.

6. LÖSNING I MIDJAN 
En bred kant i midjan gör att shortsen sitter perfekt. För att det inte ska bli en svettrand där är det dock viktigt att lösningen i midjan är tillverkad av ett tunt material. Alternativt kan du välja ett par shorts med smalare midjekant.

Aktiv Träning rekommenderar: T-shirt och shorts

Nu kan du få ett snyggt träningsset med shorts och t-shirt till superpris. Setet är av hög kvalitet och passar perfekt till en löprunda eller ett pass på gymmet. De här snygga hybridshortsen har inbyggda tajts av ett mjukt stretchmaterial som ger en suverän passform. Dessutom är de perforerade på fram- och baksidan, så att du får bra ventilation. Dessutom finns det fickor både fram och bak, vilket gör att du kan förvara nycklar och andra småsaker på ett säkert ställe medan du springer. T-shirten är tillverkad av ett lätt och bekvämt material, och baksidan är perforerad med ett antal små hål som ger en suverän ventilation när du tränar.

Just nu kan du få hela setet med shorts och t-shirt för BARA 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto och exp.avg. Totalt 149 kr). Du sparar 639 kr. Tillsammans med setet får du dessutom 3 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, som är fyllt med motiverande tips, goda råd till din träning samt kostråd från våra experter. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här.  

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: