© Mike King

Här kan du löpa i lera upp till knäna!

Det finns ett antal olika äventyrslopp runt om i Europa à la Tough Guy som bjuder på häftiga och utmanande strapatser. Även i Sverige finns det flera tuffa utmaningar – t.ex. Tjurruset!

9 augusti 2019 av Jacob Teilmann

Tjurruset

Populärt terränglopp som arrangeras på flera orter i Sverige med en utmanande bana som går upp och ned för bergsknallar, genom vattendrag och sankmarker samt över stockar och stenar. I höst arrangeras loppet för 23:e året och trenden är att fler kvinnor provar på detta löpäventyr. Nya orter 2019: Åre/Östersund och Borås. Tusentals deltagare i alla åldrar.
www.tjurruset.se

Xtreme Mandehörm

Ett danskt mandomsprov i löparskor. Sträckan är ca 12 km och bjuder på lera till knähöjd, eld och vatten och elektriska stängsel. Både erfarna löpare och nybörjare deltar. 2010 sattes deltagarrekord med 5 400 löpare fördelade på fyra städer.
www.mandehorm.dk

Tough Guy

Den ultimata utmaningen. Rankas som världens tuffaste endagarslopp/äventyr. Genomförs i Staffordshire i närheten av Wolverhampton, England.
www.toughguy.co.uk

Nettle Warrior

Tough Guys lillebror – eller lillasyster om man så vill. Loppet har samma arrangör och samma tävlingsplats som Tough Guy. The Nettle Warrior bjuder på i stort sett samma sträcka – deltagarna ska dock ta sig igenom den legendariska delen av sträckan ”The Killing Fields” två gånger.
www.toughguy.co.uk

Spartan Race

Föredrar du tuffa äventyrslopp framför vanliga masslopp så är Spartan Race ett bra alternativ. Här kan du leva dig in i rollen som soldat i Sparta i antikens Grekland för cirka 2 500 år sedan. Loppet bjuder på vanlig löpning kryddat med alla möjliga – och omöjliga – utmaningar. Spartan Race är en serie lopp som arrangeras i flera städer i USA, Kanada, England och 2019 även i Sverige (Åre i november). Lyckas du prestera bra kan du kvalificera dig till Spartan Race World Championship – också kallat Death Race.
www.spartanrace.com


Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig