Topp 3: Löjliga lopp

Det finns många udda maratonlopp i världen. Har du t.ex. hört talas om den så kallade kylskåpsmaran?

2 maj 2014

Samtidigt som antalet

maratonlopp

och löpare nu är rekordmånga så verkar det också gå inflation i att arrangera de mest märkvärdiga maratonloppen. Men ärligt talat, ibland blir allt bara löjligt!

1. Undervattensmaraton. Att springa maraton på ett löpband kan ta emot. Men att göra det under vatten ökar motståndet ännu ett snäpp. Det är dock möjligt i USA där det tävlas i undervattensmaraton. Visst är vattenlöpning bra som rehabträning, men varför inte låta det stanna där?

2. Löpbandsmaraton. Många blir uttråkade redan efter några minuter på ett löpband. Men trots detta har löpbandsmaraton blivit ett välkänt fenomen! Vi har svårt att hitta en enda anledning till varför man ska välja bort löpning utomhus mot att svettas som en överdimensionerad hamster i ett ekorrhjul och löpa 42 km på ett band som inte leder någon vart.

3. Kylrumsmaraton. Ja, när man nu kan få låna ett stort kylrum av Arla så kan man självklart arrangera ett maraton. Det är inte speciellt ljust därinne, temperaturen är bara fem grader, underlaget ren betong och man springer runt, runt. Behöver vi säga mer?

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: