Se årets häftigaste löparfilm – helt gratis

Nu kan du äntligen se den fantastiska filmen Where Dreams Go To Die, som följer ultralöparen Gary Robbins och hans försök att genomföra det legendariska och extremt tuffa loppet The Barkley Marathons.

1 juni 2018 av Christian Thestrup

The Barkley Marathons. Om man känner till loppet, så kan namnet säkert ge gåshud på armarna. Och om man inte känner till loppet så har man en häftig upplevelse framför sig. Loppet består kortfattat av fem varv om ca 35 kilometer, som ska löpas i ett skogsområde under 60 timmar. Loppet arrangerades första gången 1986, och sedan dess har ca 1 000 löpare försökt att genomföra det – men endast 15 har lyckats. 

En av dem som har försökt är den kanadensiska ultralöparen Gary Robbins. Ifjol filmades hans träning, förberedelser och ansträngningar under loppet av hans kompis, The Ginger Runner, och nu har det resulterat i en fantastisk dokumentärfilm. Titeln är Where Dreams Go To Die, vilket stämmer bra in på The Barkley Marathons som är ett lopp som kan få även de mest hårdföra löparna att bryta.

Filmen har hittills endast visats på vissa utvalda biografer, och har gått att köpa på nätet. Men nu har upphovsmännen till filmen lagt ut den gratis på YouTube, och den är mycket sevärd. Så släck ner rumsbelysningen, ta på dig vätskeryggsäck och dina kompressionstrumpor och luta dig tillbaka i soffan. Det här är nämligen bra - riktigt bra.

Vi rekommenderar: Smart löparbälte

Nu kan du förvara din mobil, dina nycklar och ditt kreditkort på ett enkelt och tryggt sätt när du tränar. Med detta smarta bälte kan du nämligen ta med dig alla viktiga saker på löprundan, cykeln eller när du ska till gymmet. Bältet har två fickor av ett stretchigt material som håller dina prylar på plats utan att du knappt märker att du har dem med dig.

I fickorna kan du ha med dig dina nycklar i den ena, medan mobilen ligger i tryggt förvar utan att bli repad i den andra. Den stora fickan har en liten öppning bak för ett par hörlurar, och dessutom är bältet vattenavvisande så att dina saker inte blir blöta. Just nu kan du få det smarta löparbältet tillsammans med 2 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, för BARA 69:50 kr (+29:50 kr i porto och exp.avg). TOTALT 99 kr. Du får också en digital löparguide med massor av tips till hur du blir en snabbare och bättre löpare. Läs mer om erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många km löper du per vecka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig