Så snabbt kan du löpa ett halvmaraton

Är du nyfiken på att veta hur snabbt du skulle kunna löpa ett halvmaraton – eller ett maraton för den sakens skull? Det kan du faktiskt räkna ut med bakgrund av den tid du kan löpa 5 km på. Läs vidare här.

22 november 2017 av Hans Westhausen Gottlieb

Hur snabbt kan jag springa ett halvmaraton? 

Mitt rekord på 5 km är 23 min. Har ni någon hum om hur snabbt jag skulle kunna löpa ett halvmaraton? 

Enligt en beräkningsmetod som kallas Daniels’ Running Formula borde din tid på 21,1 km bli ca 1 timme och 45–46 min. Beräkningsmetoden är utvecklad av löptränaren Jack Daniels och baseras på ett stort statistiskt material som samlats in bland både elitidrottare och ambitiösa motionärer. För att få en realistisk skattning av din maxpotential är det dock viktigt att du använder dig av en aktuell tid på 5 eller 10 km som avspeglar din nuvarande kapacitet.

Även om du har gjort en bra tid på 5 km, så behöver du träna en hel del för att du ska uppnå din maxpotential i ett halvmaraton. Här hittar du effektiva tips till hur du löper halvmaraton – oavsett om du är nybörjare eller erfaren.

Kolla in din maxpotential:

Stort vinterpaket till dig

Håll värmen och bli sedd i mörkret för BARA 69:50 kr. Just nu kan du få en löparmössa, handskar, tubscarf, LED-armband och LED-belysning till skon + 2 nummer av Aktiv Träning för ett helt otroligt pris. Du får hela paketet med alla 5 prylar samt 2 nummer av Aktiv Träning för BARA 69:50 kr (+ 29:50 kr i porto). Erbjudandet gäller bara så länge lagret räcker. Läs mycket mer här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många km löper du per vecka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig