Cynthia med sina barn i en babyjogger.
© Finisherpix.com

Mamma satte nytt världsrekord med babyjogger

Det sägs att kvinnor är bra på att hålla flera bollar i luften samtidigt. Och det stämmer i varje fall på den amerikanska löparen Cynthia Arnold, som nyligen passade tre barn, löpte halvmaraton och satte världsrekord – samtidigt!

1 augusti 2018 av Christian Thestrup

Supermamma sätter världsrekord 

Det sägs att kvinnor är bra på att hålla flera bollar i luften samtidigt. Och det stämmer i varje fall på den amerikanska löparen Cynthia Arnold, som nyligen passade tre barn, löpte ett halvmaraton och satte världsrekord – samtidigt!

Vad gör man om man gärna vill delta i ett halvmaraton, men inte kan få hjälp med barnpassning? Man kan ju göra som den amerikanska löparen, Cynthia Arnold, som placerade sina tre ungar i en babyjogger och tog med dem till Missoula Marathon. Och medan ungarna, som är 11 månader samt 3 och 6 år, satt och njöt i barnvagnen gav den 34-åriga mamman full gas och kom i mål på tiden 1:29:08, vilket inte bara är imponerande snabbt – det är också nytt världsrekord. Det gamla rekordet för löpning med tre barn i en babyjogger sattes nämligen  tidigare i år och löd på 1:47:32. Den tiden krossade alltså Cynthia ordentligt.

Det var också en rejält trött mamma som tog sig över mållinjen i loppet. Både för att hon hade slagit världsrekordet, men ännu mer – sade hon efteråt – för att barnen var på väg att bli så stora att det nog snart var slut med att ha med dem alla tre i barnvagnen samtidigt.

Träningen genomför hon dagligen när hon kör barnen till och från skolan, vilket naturligtvis också sker med babyjoggern. Familjens hemstad, Polson, är dessutom både kuperad och en blåshåla, och det var en viktig del av förberedelserna inför halvmaratonloppet vars sträcka var behagligt flack. Därmed orkade Cynthia hålla tempot uppe hela vägen. Till alla siffernördar kan vi meddela att Cynthias tempo låg på 4:13 min/km, vilket ger en snittfart på 14.22 km/h.

Förutom världsrekordet blev Cynthia för övrigt 14:e kvinna i loppet och trea i sin åldersgrupp. Imponerande!

Cynthia med sitt barn i babyjogger.
© Finisherpix.com

Vi rekommenderar: Smart löparbälte

Nu kan du förvara din mobil, dina nycklar och ditt kreditkort på ett lätt och säkert sätt när du tränar. Med detta smarta bälte kan du nämligen ta med dig alla viktiga saker på löprundan, cykeln eller när du ska till gymmet. Bältet har två fickor av ett stretchigt material som håller dina prylar på plats utan att du knappt märker att du har dem med dig.

I fickorna kan du ha med dig dina nycklar i den ena, medan mobilen ligger i tryggt förvar utan att bli repad i den andra. Den stora fickan har en liten öppning bak för ett par hörlurar, och dessutom är bältet vattenavvisande så att dina saker inte blir blöta. Just nu kan du få det smarta löparbältet tillsammans med 2 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, för BARA 69:50 kr (+29:50 kr i porto och exp.avg). TOTALT 99 kr. Du får också en digital löparguide med massor av tips till hur du blir en snabbare och bättre löpare. Läs mer om erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Varför började du med löpning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig