Marathonrekord iklädd kostym
Marathonrekord iklädd kostym

Matthew Whitaker genomförde Sydney Marathon på tiden 2:44.28. I kostym. 

Häftigt nytt marathonrekord i kostym

25-årig australier satte nytt otroligt Guinness-rekord i marathon – iklädd kostym.

19 september 2017 av Hans Westhausen Gottlieb

Även om den australiensiska advokaten Matthew Whitaker löpte i en komplett tredelad kostym med kavaj, skjorta och slips, så var det inte allt för många som orkade haka på honom i Sydney Marathon nyligen.

Med tiden 2:44.28 satte han ett nytt suveränt Guinness-rekord för ”snabbaste marathon iklädd kostym”. Och samtidigt kom han in på en 27:e plats totalt i loppet.

Det tidigare kostymrekordet var 2:58.03 och sattes i London Marathon 2013 av Joe Elliot.

Kostym i ull

Enligt Guinness regler ska kostymen bestå av skjorta, slips och kavaj. Inget av plaggen får tas av längs vägen och den översta knappen måste vara knäppt under hela loppet för att rekordförsöket ska godkännas. Dock får löparen använda löparskor.

Et opslag delt af Matt Whitaker (@mattwhitzy) den

Whitaker hade valt en tredelad kostym i ull och klädsetet hade han med vilja valt en storlek för stort av för att byxorna inte skulle strama.

”Jag tror att de tre plaggen fick mig att tappa farten på slutet. Jag hade räknat med att byxorna skulle vara värst, men det visade sig istället att det var överdelen som var värre,” sa Matthew Whitaker efter sitt rekordlopp.

Faktiskt så var två kostymklädda löpare på jakt efter det gamla rekordet vid årets upplaga av Sydney Marathon. Även löparen Michael Tozer, som genomföre loppet på tiden 2:50.57, slog det gamla rekordet med eftertryck iklädd en blå blazer.

Vill du veta mer om om träning, skador, hälsa, motivation och mycket mer, så ska du teckna en prenumeration på Aktiv Träning HÄR. I tidningen får du alla nya rön om träning samt inspiration till hur du lever ett sundare och mer aktivt liv.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många km löper du per vecka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig