Är du i cykelform? Gör ett enkelt formtest och få svar.

Så testar du formen på cykeln

Hur står det egentligen till med din cykelform? Det kan du få reda på via ett enkelt formtest.

31 mars 2015 av Christian Martinez.

En testrunda är ett enkelt och effektivt verktyg för att få ett formbesked. Rent praktiskt går det ut på att köra en kort, välkänd runda som du brukar cykla regelbundet och som kan varieras allt efter din form och dina ambitioner. Samma testrundor kan du därmed använda för att hålla koll på de framsteg du gör.

En testrunda som du kör med jämna mellanrum kan också göra dig mer träningsmotiverad: du får t.ex. ett mål att träna inför varje månad. Tävlingsmomentet gör dessutom att testet blir en rolig träningsform som du kan utnyttja till att pressa dig maximalt.

På lång sikt kan du även förbättra prestationsförmågan: om du är otränad eller nybörjare kommer du nämligen att märka stora framsteg i början – trots att du kanske inte pressar kroppen alltför hårt. Senare blir det dock viktigare att du pressar kroppen för att du ska kunna fortsätta utvecklas.

Se alltid till att hålla ett tempo som gör att de sista 7–8 min. av testrundan blir maximalt ansträngande. Och njut samtidigt av att utmana dig själv.

Testa din cykelform

Ladda ned pdf:en nedan och välj din favorit bland fem snabba testrundor och få svar på hur det står till med din cykelform.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig