Utnyttja farten Accelerera upp till maxfart innan backen så att du får med dig så mycket fart som möjligt uppför.

Kort och brant

Svårigheter: I korta, branta backar som tar 10–30 sekunder att köra uppför gäller det att trampa ned pedalerna med full kraft utan att hjulen tappar greppet. Det är därför bra att känna till hur backen ser ut så att du vet när det är dags att byta växel och välja rätt linje. Fördelar: Korta, explosiva backar gör dig stark. Backarna är så pass korta att du inte hinner dra på dig någon mjölksyra och arbetet blir koncentrerat till musklerna.

21 september 2012

Svårigheter: I korta, branta backar som tar 10–30 sekunder att köra uppför gäller det att trampa ned pedalerna med full kraft utan att hjulen tappar greppet. Det är därför bra att känna till hur backen ser ut så att du vet när det är dags att byta växel och välja rätt linje.

Fördelar: Korta, explosiva backar gör dig stark. Backarna är så pass korta att du inte hinner dra på dig någon mjölksyra och arbetet blir koncentrerat till musklerna.

Gör så här: Det gäller att tackla backen med bra fart och momentum. Res dig upp på pedalerna och ge full gas i en enda lång explosion. Du bör vara van vid backen så att du vet att du klarar av den.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: