© Andreas Mikkel Hansen

20 tips till din bästa cykelsommar - 2

Håll vätskebalansen både före och efter Du förlorar mycket mer vätska än vad du tror när du cyklar på sommaren. Se därför till att vara välhydrerad dygnet runt, och undvik att släcka törsten med sockerhaltiga drycker som läsk eller juice. Kallt kranvatten är vad du behöver. Om du är osäker på om vätskebalansen är som den ska, så kan färgen på din urin ge ett svar. Strålen ska vara klar och ren. Om den är mörkgul och grumlig behöver du dricka mer. Skippa turistrundorna

2 maj 2012

Håll vätskebalansen både före och efter Du förlorar mycket mer vätska än vad du tror när du cyklar på sommaren. Se därför till att vara välhydrerad dygnet runt, och undvik att släcka törsten med sockerhaltiga drycker som läsk eller juice. Kallt kranvatten är vad du behöver. Om du är osäker på om vätskebalansen är som den ska, så kan färgen på din urin ge ett svar. Strålen ska vara klar och ren. Om den är mörkgul och grumlig behöver du dricka mer.

Skippa turistrundorna Undvik att träningsrundorna blir till rena sightseeingturer, där tempot och intensiteten inte blir tillräckligt bra för att muskelstyrkan och konditionen ska förbättras. Fokusera i stället på att göra cykelturen till en träningstur, där du ibland spurtar uppför backarna och periodvis trampar på ordentligt på de långa raksträckorna.

Kom ihåg att bygga upp en grundform Om vintervilan fortfarande känns i benen, så utnyttja de långa, ljusa dagarna till långa träningsrundor. Undvik att köra helt slut på dig själv när du är ute och distanstränar. Hitta i stället ett jämnt och hårt tempo som du klarar att hålla hela vägen.

Använd pendlartricket för att få mil i benen Om det kniper med att hinna med de timslånga träningsrundorna kan du lämna pendlarkortet hemma och ta racern till och från jobbet. Förutom att du får extra – och bra – träningspass i protokollet, ökar två korta pass per dag din förbränning.

Kasta dig över en inspirerande bok Bokhandeln dignar av läsning som inspirerar dig att ge dig ut och träna:

Marcus ljungqvist: tour de france är ett jobb Du får följa elitcyklistens 3 500 mil långa arbetsår som tar honom världen runt.

Joe Parkin: A Dog in a Hat Parkin var en ung amerikansk cyklist som på 80-talet reste till Belgien för att bli proffs. En underhållande inblick i cyklistvardagen.

Flying Scotsman – Th e Graeme Obree Story Den galna berättelsen om skotten Graeme Obree, som byggde sin rekordcykel av bl.a. delar av en tvättmaskin.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket är ditt favoritredskap till styrketräning

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig