Lunges til crossfit-træningsskolen del 2
NY SERIE Vår crossfitserie för hemmabruk är utvecklad av en av världens bästa crossfitutövare.© Valling.com

Crossfit-skolan: del 2

Crossfit är den populäraste träningsformen just nu. Med hjälp av övningar och principer från de tuffa träningspassen kan du träna lekfullt och målmedvetet hemma hos dig själv – och få ett maxat utbyte.

5 augusti 2014 av Frederik Ægidius & Jesper U. Larsen.

Månadens WOM (workout of the month) ger dig ett supereffektivt träningspass.

Workout of the month – september:

  • Benböj: Utfall
  • Lyft: Hand release push-ups
  • Drag: Pull-ups i bordskant
  • Mage: V-ups
  • Puls: Löp på stället

Ladda ned ditt WOM-schema här

Gör så här:

Börja med att värma upp – t.ex. genom att göra en provrunda med alla övningar då du tar det lite lugnare. Avsätt 15 minuter till träningspasset. Det genomförs som cirkelträning, vilket innebär du att du gör det antal repetitioner som står vid varje övning innan du fortsätter till nästa. När du har kört igenom alla övningar börjar du om från början igen. Anteckna hur många rundor du hinner göra av varje övning under 15 minuter – det gäller att göra så många rundor som möjligt. Därmed kan du löpande följa din utveckling och tävla mot dig själv. Träna 2–3 gånger per vecka. För att uppnå bäst resultat bör du ge 100 % varje gång. Ta det dock lugnare i början tills du har lärt dig alla övningar.

Crossfitmästaren ger dig rätt verktyg:

Frederik Ægidius

Programmakaren är en av världens bästa crossfitutövare: Fredrik Aegidius. Han har tränat crossfit på elitnivå sedan 2010. År 2012 blev han europamästare i crossfit, och vid världsmästerskapen ifjol tog han en femtondeplats. Fredrik Aegidius är utbildad instruktör och har undervisat i crossfit de senaste fyra åren.

Effektiv träning utan prylar

Varje månad får du en helt ny övningsserie som är mer krävande än den förra. Varje träningspass går snabbt att genomföra, men ska i gengäld utföras i högt tempo. Alla övningar är lätta att göra, det behövs ingen utrustning och du kan träna när och var du vill – ute eller inne.

Se de tidigare övningarna här:

Crossfit-skolan: del 1

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig