Topp 3: Misslyckade comebacker

Historien är full av kända idrottare som har försökt att göra comeback och visa prov på sin forna styrka – men ofta har det slutat i platt fall. Se de tre mest hopplösa här.

19 februari 2013
  1. Björn Borg gjorde comeback 1991 efter åtta år som tennis-pensionär. Liksom i fornstora dagar insisterade han på att spela med ett träracket trots att hela tenniseliten bytt till grafitramar. Borg fick det tufft mot betydligt mer medelmåttiga motståndare, och vann knappt ett set innan han efter ett par år slutligen drog sig tillbaka och slängde träracketarna i braskaminen.

  2. Mike Tyson. Den en gång så fruktade boxaren försökte flera gånger göra comeback. Senaste försöket gjorde han 2005, då motståndaren var den okände irländaren Kevin McBride. Tyson fick så mycket smörj att han efter sjätte ronden blev kvar i ringhörnan utan att kunna resa sig mer.

  3. Ben Johnson. Förväntningarna var höga då sprintern Ben Johnson gjorde comeback 1991 efter sin dopningsdom. Den fd. världsmästaren missade dock kvalet till VM och 100-metersfinalen i OS 1992. Året efter fastnade han återigen med fingrarna i burken med dopningspiller och stängdes av på livstid.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: