© Istock

Stort test: Årets bästa träningsappar

En app kan vara en fantastisk träningskompis. Vi har testat 18 av de mest välfungerande och populäraste apparna på marknaden.

29 december 2014 av Peter Hyldahl og Claus Cancel - Radio24syv.

Din smarta mobil kan bli din bästa träningskompis om du använder den på rätt sätt. För oavsett om du styrketränar, springer eller cyklar finns det en app som kan hjälpa dig att få ut maximalt av din träning. Vi har testat 18 träningsappar för att du ska kunna hitta en som passar just dig.

Se vårt stora test av träningsappar

Ta del av vårt stora test med 18 träningsappar genom att logga in och ladda ned pdf:en nedan.

Så testar Aktiv Träning

Det finns mängder av appar till mobilen. Men kvaliteten varierar och i det här testet har vi plockat bort de sämsta apparna. Dessutom har vi inriktat oss på appar som redan har många användare eftersom dessa appar har större chans att finnas kvar längre på marknaden. Testet består alltså uteslutande av appar som är välfungerande och populära. Vi har delat in apparna i två grupper: appar till löpning och cykling som registrerar träningspass med hjälp av gps:en i mobilen, men som också ofta har många andra användbara funktioner. Appar till styrketräning används främst för att bli motiverad och för att få träningsvägledning. Vi har testat apparna under flera träningspass och jämfört resultaten. Alla appar har testats och bedömts före, under och efter träning. Under träningspassen har vi varit extra uppmärksamma på hur lätt det är att interagera med appen, och hur bra den är på att förse oss med den information vi behöver.

TESTKRITERIER Vi har testat apparna utifrån följande kriterier:

  • Före träning: Hur lätt är det att planera ett träningspass med hjälp av appen?
  • Under träning: Hur lätt är det att kommunicera med appen, och hur bra är den på att visa den information vi behöver?
  • Efter träning: Hur bra är analysmöjligheterna? Kan jag dela träningen med mina träningskompisar eller på t.ex. Facebook?
  • Uppbyggnad: Hur överskådlig är appen att jobba med? Är den lätt och intuitiv att börja använda?

PRIS Det är app-priserna i olika nätbutiker som anges. De flesta appar finns både i en gratis version och i en betalversion där du för en mindre summa (oftast mellan 8 och 40 kr) får fler funktioner.

SLUTBEDÖMNING Apparnas helhetsbetyg bygger på en samlad bedömning av hur respektive app fungerar i praktiken med tonvikt på olika testkriterier.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig