Stort test av 18 träningsappar Ladda ned och ta del av det stora testet.

Funktionella träningsappar

Det finns en ocean av träningsappar. De bästa apparna gör att din smarta mobil blir till en avancerad träningsklocka eller till en personlig tränare. De sämsta apparna är däremot inget att ha. Vi har valt ut de bästa.

18 januari 2013

Det kan vara svårt att hitta rätt träningsapp. Det stora utbudet innebär en ocean av valmöjligheter, vilket kan vara förvirrande. Våra testare kunde också konstatera att marknaden med appar inte hittat sin rätta form ännu. Det liknar vilda västern utan regler eller konventioner. Det finns få etablerade aktörer och många appar har utvecklats av amatörprogrammerare.

Nike+ Training är en utmärkt fitness-app med ett omfattande innehåll av övningar och en rad instruktiva videoklipp med tillhörande speakerröst. Det finns dock ännu bättre appar när det handlar om att förmedla bra instruktioner till fitnessövningar.

Läs också: Bra app-tillbehör

Ladda ned vårt stora test med 18 appar här under, och se vilken vi har utsett till vinnare. Se också vilken app du ska välja om du vill mäta och registrera data från din löprunda eller din cykeltur.

Så gjordes testet

Slutbedömning: Varje träningsapp har bedömts utifrån användarvänlighet, funktioner och förmågan att ge en bra, kunnig och exakt vägledning.

Det finns två typer av träningsappar (app står för applikation, som betyder program). Den ena apptypen mäter avstånd och hastighet via inbyggd gps-navigation. Den typen passar bra till t.ex. löpning och cykling, då man vill veta hur långt och hur snabbt man rör sig. Apparna är lika exakta som löparklockor eller cykeldatorer med gps, eftersom gps-mottagningen i de flesta mobiler fungerar riktigt bra. Dessa appar har vi bedömt utifrån hur lätta de är att komma igång med, hur användbara de är och vilka funktioner de har.Den andra apptypen är den som vägleder under specifika träningspass. Det kan t.ex. gälla situps eller övningar med vikter. Dessa appar har vi bedömt utifrån hur lätta de är att komma igång med och hur bra de är på att vägleda och ge instruktioner. Alla appar har testats där de finns tillgängliga – i Iphone eller Android.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många km löper du per vecka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig