Vi testar Apple Watch Series 2

Är nya Apple Watch Series 2 en konkurrent till vanliga träningsklockor? Se vad vi tycker om den här.

26 september 2016

Pris: Från 4 195 kr Info: http://www.apple.com/se/watch/ Fakta: Smartklocka av aluminium med gummi-, metall- eller nylonarmband. Inbyggd gps.

När Apple nyligen lanserade nya Apple Watch Series 2 Edition kunde man presentera fyra nyheder: klockan har blivit vattentålig, den har fått inbyggd gps, batteritiden har blivit bättre och klockan har blivit mycket snabbare.

För den som är ute efter en träningsklocka så är det bra nyheter. Men kan Apple Watch verkligen räknas som en ”riktig” löparklocka nu? Svaret beror mycket på vem man är.

Den förbättrade batteritiden och snabbheten märks tydligt när man använder klockan. Vi löpte t.ex. två entimmespass två dagar i rad med klockan utan att vi behövde ladda upp den.

Det är bättre än vad den ”gamla” klockan kunde prestera, men det är fortfarande långt ifrån vad de bästa träningsklockorna, som Garmin och Suunto, klarar av.

Skärmen är däremot dubbelt så ljusstark som förut, och den är lätt att avläsa även i starkt solljus.

Gps:en är tillförlitlig och mycket snabbare än i stort sett alla träningsklockor vi har testat på sistone. Där imponerar Apples nya klocka!

Tyvärr är mängden data man kan få via de inbyggda löpar- och träningsapparna begränsad. Är man en riktigt seriös idrottare så kommer man nog att uppleva att klockan inte riktigt levererar – det går t.ex. inte att koppla ihop den med en kadensmätare på cykeln och träningsstatistiken i klockan är rätt begränsad jämfört med andra modeller – såvida man inte väljer att ha mobilen med sig på överarmen. (Men det vill nog de flesta slippa.)

Slutsats: För genomsnittsmotionären erbjuder nya Apple Watch det mesta som behövs i träningsväg – och så får man en riktigt snygg smartklocka på köpet.

Fördelar: + Snabb gps + Utmärkt skärm + Smartklockfunktioner

Nackdelar: - Designen är inte särskilt sportig - Fortfarande för dålig batteritid - Kan bara användas med Iphone

Source #www.apple.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: