© Istock

Välj rätt gps-klocka

Är du på jakt efter en ny gps-klocka? Vi har testat 15 av marknadens bästa gps-klockor – både enkla, billiga klockor och dyra multiklockor.

16 oktober 2017 av Martin Kreutzer

Många väljer idag att använda träningsappar i mobilen för att registrera löprundor eller andra aktiviteter. Men inte ens den bästa appen är bättre än den enklaste gps-klocka. En klocka är lätt att ta med sig, lätt att avläsa och hantera och tåligare än en smart mobil. Och vill man använda mobilen som musikspelare, eller för att ha kontakt med dem därhemma, så klarar även de nya gps-klockorna av att kommunicera med mobilen. Man kan t.ex. läsa sms-meddelanden och andra notiser på klockans skärm! Dessutom går trenden mot att man själv kan anpassa klockans skärm via webbplatser och appar.

Priserna för gps-klockor börjar på drygt 1 000 kr. Om man kostar på sig mer får man tillgång till avancerade funktioner som pulsmätning med grafik. Det här testet visar att ingen av klockorna utmärker sig med några större fel. Mångfalden är stor vad gäller utformning och funktioner och det finns klockor för alla behov.

Välj rätt gps-klocka

Ladda ned pdf:en här nedan och se vårt stora test med nya gps-klockor. Vi har bl.a. testat modeller från Garmin och Polar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: