Ny löparklocka med GPS? Vi har testat 10 olika modeller

Det finns GPS-klockor för strax över 1 000 kronor och det finns klockor för 4 000 kronor. Vi har testat de 10 populäraste modellerna på marknaden. Se hur de klarar sig.

20 augusti 2013 av Peter Hyldahl

Löparklockor med GPS

har blivit populära på senare år. I dag har 9 av 10 löparklockor en GPS-mottagare inbyggd. Våra erfarna testlöpare har testat både Garmins billigaste modell FR10 och Suuntos nya, exklusiva Ambit2.

Ladda ned pdf:en med vårt stora test av löparklockor och se:

  • Testvinnaren – den bästa löparklockan med GPS

  • Den bästa löparklockan till triatlon

  • Den mest prisvärda löparklockan

Så testar Aktiv Träning

Slutbedömning: Betygen baseras på en helhetsbedömning från alla testare med tonvikt på funktion, användbarhet och handhavande vid träning.

Alla löparklockorna i testet har testats grundligt av Aktiv Tränings erfarna idrottare – både på asfalt, på bana, i skogen och i kuperad terräng. Testarna har bland annat fokuserat på hur lätta eller svåra klockorna är att komma igång med och använda – hur lätt grundinställningen är, och i hur hög grad de kan ställas in för personliga preferenser, samt inte minst hur de fungerar under löprundan. Är det lätt att navigera mellan olika funktioner, fungerar knapparna och är skärmen lätt att avläsa när tempot stiger? Vi har också tittat på om klockorna är sköna att bära även när det är varmt och svettigt, samt inte minst hur klockan fungerar till vardags. Vi har också mätt klockornas precision i olika förhållanden och undersökt hur lång tid det tar innan de hittar satelliterna. När man ska ut och löpa vill man inte stå och vänta på att klockan ska komma igång! Resultatet av det hittar du sist i artikeln.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket är ditt favoritredskap till styrketräning

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig