Produktinfo Gps-klocka. Fotsensor medföljer för inomhuslöpning eller om gps-signalen är svag. Nio timmars batteritid med gps:n aktiverad. Laddas via usb-sticka i datorn. Passar till Nikes träningsportal (Nikeplus) på Internet.

Gps-klocka med stil och finess

Nike+ SportWatch GPS är en utmärkt träningsklocka som tar upp konkurrensen med Garmin på allvar. Klockan har en snygg design, fungerar bra och är enkel att använda – men det saknas några viktiga funktioner.

## Nike+ SportWatch GPS | |

Användbarhet: Det kan inte bli enklare när det handlar om en gps-klocka.

Kvalitet: Materialet är gediget och designen är noga genomtänkt.

Prisvärd: I förhållande till antalet funktioner är klockan lite väl dyr.

Slutsats: Nikes gps-klocka är ett perfekt val för löpare som vill ha en enkel löparklocka utan allt för många funktioner. Klockan fungerar riktigt bra och designen och detaljerna är genomtänkta. Med några funktioner till, t.ex. genomsnittsfart, hade fullpoängaren varit given.

Pris: 2400 kr.

www.nikeplus.com

Nike+ SportWatch GPS

Det kan faktiskt inte bli mycket enklare än så här: sätt på dig klockan. Tryck på den gula knappen. Vänta i cirka 20–30 sekunder tills satellitkontakten är etablerad. Sedan är det bara att börja springa.

Med Nike+ SportWatch GPS har det dykt upp en ny aktör på marknaden med gps-klockor som dominerats helt av Garmin under de senaste åren.

Nike gör en snygg entré genom att välja en helt annan väg än Garmins. Nikes gps-klocka innehåller inga avancerade menyer som behövs för att aktivera en rad olika specialfunktioner. Klockan mäter hastigheten och distansen under löprundan – det är i stort sett allt.

Det är både en fördel och en nackdel. En fördel eftersom klockan är enkel att använda; en nackdel eftersom många erfarna löpare snabbt kommer att sakna många viktiga funktioner.

Det som saknas är bl.a. möjligheten att se sin genomsnittshastighet ute på löprundan. Nike+-klockan kan bara visa den aktuella hastigheten, vilket är en klar svaghet. Under t.ex. en löpsträcka på fem eller tio kilometer är det bra att ha koll på genomsnittshastigheten för att kunna bedöma om det går snabbare eller långsammare än vanligt. Märkligt nog så visas genomsnittshastigheten på slutet när man stoppar tiden, men då är det liksom för sent. Ev. kan det rättas till med en uppgradering av mjukvaran vid en senare tidpunkt.

Nikeklockan har dock flera funktionella detaljer. T.ex. en tydlig skärm, lättåtkomliga knappar och en funktionalitet som vi inte har sett förut när det handlat om löparklockor med gps. Både designen och färgerna är genomtänkta, och detaljen med usb-stickan i armbandet är så cool att man gärna visar upp den för andra.

Nikeklockan fungerar även ihop med Nike+-fotsensorn som placeras i den speciella urgröpningen i innersulan på Nike+-skorna. Fotsensorn medföljer vilket innebär att klockan också kan användas inomhus på t.ex. ett löpband.

Klockan fungerar dessutom ihop med Nikes webbsida nikeplus.com, där de flesta inställningar till klockan också görs.

Slutsatsen är att Nikeklockan passar perfekt för avslappnade och inte så funktionsjagande löpare. Vill man däremot ha många funktioner så är det Garmin som gäller.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket är ditt favoritredskap till styrketräning

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig