Produktinfo GPS-klocka med pulsband. Kompatibel med utrustning som har ANT-standard, t.ex. cykelkadensmätare. 8 timmars batteritid med GPS:n på. 3–4 veckors standbytid.

GPS-klocka med pekskärm

Garmins träningsklocka FR 610 innehåller många bra funktioner och den fungerar betydligt bättre än sin föregångare Garmin FR 405. Den stora nyheten är klockans pekskärm som är användbar oavsett träningsform.

## Garmin Forerunner 610 | |

Användbarhet: Det tar ett tag att lära sig alla funktioner.

Kvalitet: Att det är en top of the linemodell märks på materialet.

Prisvärd: ...och det visar också prislappen. Men man får mycket för pengarna.

Konklusion: Forerunner 610 är en mycket bra GPS-klocka med ett stort antal funktioner som passar alla – oavsett om man är nybörjare eller elitsatsande. Den intuitiva pekskärmen fungerar oftast perfekt vilket gör att klockan är lätt att navigera runt i.

Pris: 3795 (inkl. puls)

www.garmin.se

Garmin Forerunner 610

Låt oss säga det redan från början: Garmins nya GPS-klocka med pekskärm är en riktigt bra träningsklocka som nästan kammar hem en fullpoängare i betyg. Det är bara ett par små irritationsmoment som gör att vi inte delar ut sex stjärnor.

Det bästa först: klockan är ännu tunnare jämfört med Garmin FR 405, som hittills varit Garmins mest funktionella tränings- och vardagsklocka. Därför är Forerunner 610 också mycket lättare att bära på underarmen.

Så snart man har vant sig vid att det krävs ett rätt hårt tryck med fingret på skärmen för att navigera mellan funktionerna, så fungerar också pekskärmen perfekt. Vill man t.ex. se en ny funktion så trycker man med nageln på skärmen i tre sekunder på det fält som man vill ändra och så kommer menyn upp. Det är mycket intuitivt.

När man sätter igång och tränar blir det ännu lättare att navigera. Då behöver man bara trycka måttligt hårt med fingertoppen för att växla mellan de olika fönstren.

Klockan har också ett stort antal användbara funktioner – flera av dem är splitter nya i Garmins värld. Det finns bland annat en funktion som heter Virtual Race. Den gör att man kan tävla mot sig själv på favoritrundan och via skärmen kan man följa hur det går jämfört med förra gången. Klockan lagrar alla detaljer från den senaste rundan och om man till exempel måste stanna för rött vid ett trafikljus så tar klockan även med det i beräkningen.

En annan ny funktion är Training Effect, TE, som är en slags utvärdering av träningspasset. Omdömet fås fram med bakgrund av träningstid och pulsbelastning. När man har varit ute och löptränat, cyklat, paddlat kajak, eller vad man nu använder klockan till, så visar klockan en siffra mellan 0 och 5. Har man t.ex. pressat sig riktigt hårt, får man kanske en TE på 4,5, medan en lugn cykeltur kan ge en TE på 1,4. Det är en motiverande funktion som gradvis kan höja prestationsförmågan.

Och så till det negativa som också gäller pekskärmen: den fungerar tyvärr inte lika bra hela tiden. På grund av att man måste trycka rätt hårt med fingret så är det svårt att scrolla på skärmen utan att välja en viss funktion. Och det är nästan helt omöjligt med vantar på.

Men det är bara små skönhetsfel i den för övrigt funktionella GPS-klockan.

4 bra detaljer

1) Om man har svårt för att avläsa skärmen kan klockan ställas in så att den bara visar en eller två siffror.

2) Man kan inte simma med klockan, men den tål en rejäl regnskur. Och pekskärmen fungerar bra även när den är blöt.

3) Det finns riktiga knappar som startar och stoppar tiden samt lagrar mellantider. Det finns även en knapp för belysningen.

4) Klockan laddas upp med hjälp av en avlång magnetskena som fästs på baksidan. Dataöverföringen till pc:n sker trådlöst.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket är ditt favoritredskap till styrketräning

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig