Garmins tre nya klockor. Från vänster: Fenix 5S, Fenix 5 och Fenix 5x. 

Första intrycket: Garmins nya Fénix 5

Vi har precis fått in Garmins nya Fenix 5-klockor. Läs om vad vi tycker om dem här.

15 februari 2017 av Lasse Lyhne

Garmin lyfte i januari i år på skynket till efterföljaren till den mycket populära multisportklockan Fenix 3. Den nya modellen heter Fenix 5 och den exklusiva klockan är i verkligheten tre olika utgåvor:

Fenix 5

Efterföljaren till Fenix 3 har fått en smidigare design och bättre skärmupplösning.

Pris: 6 399 kr, 7 499 kr med safirglas.

Fenix 5s

Samma funktioner som Fenix 5, men i ett mycket mindre format. Klockan är 9 mm mindre än Fenix 3 i diameter, 1,5 mm tunnare och väger 12 gram mindre. De mindre måtten ska även vara designade med kvinnor i åtanke, men även män kan självklart använda 5s-modellen.

Pris: 6 399 kr, 7 499 kr med safirglas.

Fenix 5x

Den dyraste, största och mest avancerade klockan i Fenix-familjen. Toppmodellen Fenix 5X lägger även till fullskalig navigering i listan, liknande bilens inbyggda gps. Kartan är mycket liten och hur den fungerar i praktiken ser vi fram emot att ta reda på.

5x har också den längsta batteritiden (20 timmar med gps), och så har den fått avancerade golf-funktioner med bl.a. olika bankartor.

Pris: ca 7 999 kr med safirglas och metallarmband.

Våra testare har redan börjat använda klockorna. Du kan se fram emot att läsa deras utvärdering av den exklusiva multisportklockan i ett kommande nummer av Aktiv Träning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: