Garmins tre nya klockor. Från vänster: Fenix 5S, Fenix 5 och Fenix 5x. 

Första intrycket: Garmins nya Fénix 5

Vi har precis fått in Garmins nya Fenix 5-klockor. Läs om vad vi tycker om dem här.

15 februari 2017 av Lasse Lyhne

Garmin lyfte i januari i år på skynket till efterföljaren till den mycket populära multisportklockan Fenix 3. Den nya modellen heter Fenix 5 och den exklusiva klockan är i verkligheten tre olika utgåvor:

Fenix 5

Efterföljaren till Fenix 3 har fått en smidigare design och bättre skärmupplösning.

Pris: 6 399 kr, 7 499 kr med safirglas.

Fenix 5s

Samma funktioner som Fenix 5, men i ett mycket mindre format. Klockan är 9 mm mindre än Fenix 3 i diameter, 1,5 mm tunnare och väger 12 gram mindre. De mindre måtten ska även vara designade med kvinnor i åtanke, men även män kan självklart använda 5s-modellen.

Pris: 6 399 kr, 7 499 kr med safirglas.

Fenix 5x

Den dyraste, största och mest avancerade klockan i Fenix-familjen. Toppmodellen Fenix 5X lägger även till fullskalig navigering i listan, liknande bilens inbyggda gps. Kartan är mycket liten och hur den fungerar i praktiken ser vi fram emot att ta reda på.

5x har också den längsta batteritiden (20 timmar med gps), och så har den fått avancerade golf-funktioner med bl.a. olika bankartor.

Pris: ca 7 999 kr med safirglas och metallarmband.

Våra testare har redan börjat använda klockorna. Du kan se fram emot att läsa deras utvärdering av den exklusiva multisportklockan i ett kommande nummer av Aktiv Träning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig