Första intrycket av Garmins nya Forerunner 735XT

Garmin har precis lanserat en ny triatlonklocka. Här är vårt första intryck av den häftiga prylen.

24 maj 2016

Garmins splitter nya Forerunner 735XT är den nyaste triatlonklockan från amerikanerna. Den ersätter den knappt två år gamla Forerunner 920xt.

Klockan har många gemensamma funktioner med föregångaren. Det vill säga en rad avancerade löp-, cykel- och simfunktioner samt en triatlondel, som gör att det är lätt att växla mellan de olika idrottsgrenarna under träningsrundan. Dessutom fungerar den som en aktivitetsmätare och registrerar daglig aktivitet samt sömn.

Men den har också mycket nytt att bjuda på.

1. Först och främst handlar det om storleken. Garmins tidigare triatlonklockor har varit rätt klumpiga pjäser (det var ingen slump att den gamla, orange FR310XT kallades för tegelstenen). Den nya klockan är tunn och lätt. Den väger bara 40 gram, vilket är drygt 20 gram mindre än FR920XT och hälften av vad Fenix 3 HR väger.

2. Sedan kommer vi till den optiska pulsmätaren. Den mäter pulsen vid handleden, och därmed slipper du ha ett pulsband runt bröstkorgen. Den fungerar dock inte i vatten. Då behövs Garmins speciella pulsrem och den sitter alltså runt bröstkorgen.

3. Simning. Klockan kan också användas för att skapa avancerade simträningspass med hjälp av appen Garmin Connect och föra över dem till klockan.

4. Skattad ansträngning. Dessutom är den stora nyheten att klockan har en så kallad Strava Sufferscore, vilket är ett mått på hur ansträngande träningen är.

Det sistnämnda är enligt vår mening kanske inte det viktigaste, men de första punkterna är desto mer intressanta. Våra testare är redan igång och testar klockan, så se fram att läsa om vad de tycker i ett kommande nummer av Aktiv Träning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Varför började du med löpning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig