Använd höjdmätare i din träning

Backträning är en mycket effektiv träningsform. Med Garmin Connect kan du mäta exakt hur många höjdmeter din träningsrunda innehåller. Därmed kan du välja ut riktigt kuperade sträckor.

6 september 2010

Tyvärr är Garmins Forerunnermodeller inte exakta när det gäller höjdmätning eftersom de baserar sina värden på gpsdata och inte på barometrisk mätning. Det är ett problem om man vill utnyttja höjden när man tränar och t.ex. hålla koll på antalet höjdmeter under löprundan. Som tur är justeras höjden när man laddar upp träningsrundan till Garmin Connect. Då jämförs och korrigeras sträckan med exakta höjdmätningar från professionella mätmetoder. Därmed stämmer höjdmätningen bättre överens med verkligheten.

  • Går man in på en viss aktivitet och scrollar ned på sidan till punkten Ytterligare information längst ned så ska texten Höjdkorrigeringar vara aktiverad. Det brukar vara standard när Garmin Connect används tillsammans med Forerunner-modellerna. Om funktionen inte är aktiverad så kan man göra det genom att klicka på texten. Genom att slå på och av höjdreduktionen kan man se hur stor skillnaden i höjdmeter blir.

Under milrundan i figur A och B så syns skillnaden tydligt. Kurvan i figur B är inte höjdkorrigerad och därför finns det med några konstiga toppar och dalar. Resultatet blir en höjdskillnad på 163 meter, vilket inte överensstämmer med sträckan som innehöll några få backar. I figur A är höjdkorrektionen medräknad och höjdskillnaden på 38 meter stämmer bättre.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket är ditt favoritredskap till styrketräning

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig