Analysera träningsrundan

Använd uppspelningsfunktionen för att återuppleva din träningsrunda och läsa av dina pulsoch höjddata.

9 september 2010

Hur snabb var du egentligen under olika partier av löprundan och hur hög puls hade du i backarna? Det är inte alltid man har tid eller ork att hålla reda på det när man springer, och därför är det perfekt att man kan se hela löprundan på Garmin Connect. Här kan man spela upp hela träningsrundan och nästan se varje steg och alla viktiga data, meter för meter.

Gör så här

  • Logga in på Garmin Connect och klicka på namnet på den aktivitet, som du vill se.

  • I nästa fönster klickar du nu på Spelare i högra hörnet. I fönstret som nu dyker upp kan du trycka på spelarknappen och återuppleva träningsrundan. Man kan även välja att inte trycka på knappen Spela upp och i stället klicka på olika platser längs sträckan. Det gör du enklast genom att klicka på kurvan som visar höjden kontra hastigheten.

Tänk på

Om du hellre vill se puls kontra höjd eller puls kontra hastighet som i vårt exempel, så kan du ändra det i rullgardinsmenyerna i högerkanten. Tänk på att du bara kan få fram pulsdata om du använt pulsbälte. Om du inte använt pulsbälte så syns inte heller pulsfunktionen i menyn.

Det som är smart med att själv klicka på rundan är att det dyker upp en ruta med träningsdata exakt vid den punkt där muspekaren befinner sig. Det kan vara intressant om du till exempel vill se hur hög pulsen var då du kämpade uppför en brant backe. På så sätt kan du analysera träningsutbytet och se var och när du presterade som bäst under löppasset.

Tips

Om du klickar på ett visst ställe på rundan så kommer markören på kartan att flyttas till motsvarande plats längs själva träningsrundan.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket är ditt favoritredskap till styrketräning

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig