Stor test af 17 hörlurar Ladda ned och se det stora testet.

Stor test av hörlurar

Vilke hörlurar ska du välja? Få hjälp i vårt stora test av hörlurar här.

9 april 2013

Logga in och ladda ned det åtta sidor stora testet med 17 af de nyeste høretelefoner.

Musik under löprundan

Dunkande rytmer, sköna låtar och bra ljud i hörlurarna är bra för träningsmotivationen. Men att lyssna på musik när man tränar fungerar bara om man inte behöver krångla med trassliga sladdar, och om inte hörlurarna ramlar ur efter första löpsteget. Vi har testat 17 hörlurar som är gjorda för sport och träning.

Så testar Aktiv Träning

Slutbedömning: Vår samlade bedömning är en helhetsvärdering med tonvikt på funktion och användbarhet i samband med träning – det är alltså ingen matematisk beräkning av genomsnittet av resp. kategori.

Alla hörlurarna har testats av Aktiv Tränings erfarna testare i samband med utomhusaktiviteter som löpning och cykling. Testarna har i första hand fokuserat på hur bra hörlurarna sitter när tempot ökar, och hur lite eller mycket sladdarna och andra delar irriterar. Testarna har också lagt extra märke till om vinddraget påverkat ljudet. Det vill säga hur mycket det susar i öronen när man t.ex. cyklar med hörlurarna. Testarna har också varit observanta på hur mycket hörlurarna utestänger ljudet från trafiken. I samband med att de mer avancerade trådlösa hörlurarna testats, så har vi också bedömt hurpass krångligt det varit att ställa in dem. Avslutningsvis har vi testat ljudet i hörlurarna i förhållande till ett par referenshörlurar – Sennheiser HD 280 PRO – och på sätt har även ljudkvaliteten bedömts.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket är ditt favoritredskap till styrketräning

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig