Fakta: Trådlösa hörlurar som kan mäta pulsen. Batteritid: ca 5 timmar. Uppladdningsbar via mikro-usb.

Pulserande rytmer

Med Jabras trådlösa sporthörlurar sker pulsmätningen i örat. Det fungerar överraskande bra tack vare en välfungerande app.

## Jabra Sport Pulse Wireless | |

Plus: Pulsmätning i örat. Mycket välfungerande app.

Minus: Högt pris och hörlurarna irriterar något i örat.

Slutsats: Avancerade och välfungerande hörlurar med pulsmätning och en mycket bra app (medföljer). Priset motsvarar dock en pulsklocka och ett par bra hörlurar – var för sig!

Pris: 1 799 kr.

www.jabra.se

Det traditionella pulsbandet runt bröstkorgen börjar få konkurrens. Tom Tom och Adidas har bägge lanserat produkter som mäter pulsen vid handleden och nu kommer Jabra med en modell som mäter pulsen i örat.

De trådlösa hörlurarna är försedda med en liten pulssensor inuti vänster öra och pulsslagen visas i en app i mobilen. Pulsmätningen ska enligt tillverkaren vara mycket exakt – i nivå med riktig EKG-mätning – och i vårt test överensstämde hörlurarna med vår referensklocka så när som på något enstaka pulsslag.

Jabra Sport Pulse är en s.k. in ear-modell som nästan måste vridas på plats i örat för att den ska sitta stadigt och bra. Det är viktigt för att pulsfunktionen ska fungera. Lyckligtvis är propparna rätt mjuka och lätta att anpassa till de flesta personers öron tack vare att adaptorerna finns i flera olika storlekar.

Den medföljande appen är innehållsrik, men man guidas lätt igenom den via en röst i hörlurarna. Appen visar inte bara pulsen, den kan också räkna ut genomsnittspuls, hastighet och distans och den visar även var man har sprungit på en karta. Allt detta fungerar smidigt och appen är i nivå med mer etablerade träningsappar som t.ex. Endomondo. Om man inte vill använda appen så är Pulse också kompatibel med andra appar som t.ex. Strava.

Trots sin enkelhet är appen rätt avancerad och det går att planera in komplexa träningspass, t.ex. efter pulszoner som rösten ger vägledning till. Det fungerar bättre än med en klocka. Ljudet i lurarna är bra och homogent, men det saknas lite luft i diskanten. Hörlurarna är svett- och vattentäta och tålde allt som vi utsatte dem för.

En nackdel är priset. Det är så högt att man kan få ett par bra hörlurar och en pulsklocka till nästan samma pris.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig