Produktinfo Trailskor för alla typer av terräng. Skyddsplatta i framfoten. Reflekterande logga. Liten ficka för skosnörena. Vikt: 316 gram.

För tuffa strapatser

Asics trailsko Fuji Attack är funktionell och gjord av hög kvalitet. Den slitstarka löpskon klarar utmaningarna i terrängen på bästa sätt.

Asics Gel-Fuji Attack | |

Funktion: Passar till i stort set all terränglöpning – gräs, jord och klippor.

Passform: Mjuk, skön med ett bra hälgrepp och tåparti. Ett framgångsrecept.

Prisvärd: En mycket kompetent trailsko till ett hyfsat bra pris.

Slutsats: En utmärkt trailsko, som på bästa sätt kombinerar klassiska detaljer som en tålig utsida och greppvänlig sula, med förhållandevis låg vikt och dynamisk stegavveckling. Stötdämpningen duger för korta asfaltssträckor – utan att skon förlorar sina trailegenskaper för det.

Pris: 1400 kr.

www.asics.se

Asics, som annars är mest kända för sina asfaltsskor, tillhörde faktiskt pionjärerna när det gällde trailskor. Och nu satsar den japanska skotillverkaren på området igen och erbjuder alla terränglöpare en serie kompetenta trailskor.

Den nya serien heter Gel-Fuji och består av både lätta tävlingsskor och slitstarka milslukare som är bekväma på fötterna.

Vi har testat en modell som tillhör den sistnämnda gruppen. Fuji Attack är en sko som imponerade rejält på våra testlöpare. Den färgglada modellen känns bekväm på foten tack vare att hälen är mjukt stoppad och att plösen är porös. Det intrycket förstärks när man kommer ut i terrängen, där mellansulan levererar en utmärkt stötdämpning.

Trots att dämpningen är generös så hamnar foten lågt i skon, vilket gör att man får en riktigt bra markkontakt. Den inbyggda skyddsplattan i hela framfotsregionen förhindrar effektivt vassa stenar från att trycka mot fotsulan. Det kanske inte är den viktigaste detaljen i skon, men skyddet är oumbärligt om man löper på steniga stigar.

Trots den inbyggda plattan och skons allmänt robusta design har Asics lyckats hålla vikten nere – samtidigt som sulan är så pass smidig att skon känns snabb och flexibel i motionsspåret.

Dobbarna i sulan greppar effektivt i underlaget så länge stigarna inte förvandlas till lervälling. Om så är fallet kommer man dock att upptäcka det direkt, dels genom att man tappar fotfästet, dels i och med att man blir blöt om tårna. Skons ovandel torkar förvisso på nolltid eftersom materialet är snabbtorkande – men skon är samtidigt otät vilket gör att det tränger in vatten och smuts till fötterna.

3 x Fuji

Attack är den bekvämaste modellen av de tre i Fujiserien. Övriga två är en lätt tävlingssko samt en lite stabilare trailsko.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig