Adizero sub2 finns i början endast i svart.

Adidas redo för maratonrekord

Adidas har släppt sin nya sko, Adizero Sub2, som ska göra det som Nike Zoom VaporFly Elite inte klarat av ännu – nämligen att krossa världsrekordet i maraton och för första gången få en löpare att ta sig under den magiska 2-timmarsgränsen.

13 mars 2018 av Lasse Lyhne

Nu har den landat – Adidas efterlängtade Sub2-löpsko som är tänkt att användas för att sätta nytt maratonrekord. Skon användes första gången av Wilson Kipsang, då han vann Tokyo Marathon 2017 på rekordtiden 2:03:58. Sedan dess har många vanliga motionärer längtat efter att få testa skon. 

Adidas Adizero Sub2, vilket är skons fullständiga namn, är en superlättviktare som endast väger 158 gram eller nästan 70 gram mindre än Adidas traditionella lättviktsracersko Adizero Adios. Den nya skon finns i ett mycket begränsat utbud i butikerna och kostar ca 1 600 kr.


Enkel, men high-tech

Sub2 verkar vara en rätt enkel sko – här finns inga fiberplattor eller aerodynamiska hälpartier som en annan stor löpskotillverkare har använt sig av. Men Sub2 är ändå fylld av flera nya tekniska detaljer.

Mellansula: Tillverkad av det nya BOOST Light-materialet, som är en lättare variant av Adidas välkända Boost-skum. Droppet från häl till framfot ligger på 7,5 mm.

Ovandel: Tillverkad av en tunn nätväv i endast ett lager, vilket gynnar ventilationen och håller vikten nere.

Yttersula: Tillverkad av Continental Microweb. En mycket tunn gummiblandning med utmärkt grepp på asfalt.  

Få ut mer av träningen

Vill du ha ut mer av din träning? Då ska du använda rätt prylar. Just nu kan du få en snygg träningströja från Craft tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99 kr (+ 49:50 kr i porto och exp.avg. Totalt 149 kr). Tröjan är tillverkad av ett lätt, mjukt och elastiskt material som följer alla dina rörelser. Den är dessutom suverän på att transportera bort överskottsvärmen från kroppen, vilket innebär att den kan användas till i stort sett allt – t.ex. promenader i skogen, träning på gymmet eller härliga löprundor. Tröjan är designad med en lång dragkedja framtill, vilket gör att det finns goda möjligheter att skapa bra ventilation. Och om du använder tröjan en sval morgon eller kväll, så kan dragkedjan dras ända upp så att du får en varm och skön krage.

Tröjan kostar i vanliga fall 599 kr, men just nu kan du få den tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99 kr (+ 49:50 kr i porto och exp.avg. Totalt 149 kr). Läs mer om det fantastiska erbjudandet här – och stort lycka till med din träning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: