Stort test av 19 löpartröjor Ladda ned och ta del av det stora testet.© Jakob Helbig

Test av löpartröjor

Är det dags att uppdatera träningsgarderoben med ett par nya löpartröjor? Det är dock stor skillnad mellan de plagg som finns på marknaden. Vi har utsett de bästa och mest prisvärda löpartröjorna.

22 juni 2012

Kravlistan för en löpartröja är lång: tröjan bör vara tillverkad av ett funktionsmaterial, passformen ska vara genomtänkt och det bör finnas flera smarta detaljer för att löparna ska bli nöjda. Att tröjan är bekväm är också en förutsättning för att man ska få ut optimalt av sina löprundor.

Vi har testat 19 nya löpartröjor och korat både vinnarna och de mest prisvärda tröjorna - såväl kort- som långärmade.

Så gjordes testet

Slutbedömning: Vår slutbedömning är ett helhetsintryck baserat på respektive tröjas passform, funktion under löpträning samt inte minst den allmänna löpupplevelsen.

Vi har bett tillverkarna att skicka in sina förslag på sommarens bästa löpartröjor. Sedan har vi sammanställt ett testfält som innehåller såväl kortärmade som långärmade modeller. Svensk sommar kan som bekant innebära många olika vädertyper och därför har vi valt att ta med både tunna, luftiga tröjor, och tjockare modeller som passar till lite kyligare dagar då temperaturen är mer våroch höstlik. Vårt fokus under testet har legat på såväl passformen som förmågan att göra sig av med svett när tempot ökar. Men även tröjans funktionella detaljer har betytt mycket i vår bedömning. Priset på en del av tröjorna i testet är lite väl högt, men det ska samtidigt påpekas att i stort sett alla av de modellerna passar till flera olika idrotter. Tröjor med ett kroppsnära snitt fungerar t.ex. perfekt under en cykeltröja eller en annan typ av träningströja, medan vidare tröjor kan användas såväl på gymmet som på fotbollsplanen.

Endast för prenumeranter

Ditt prenumerationsnummer måste finnas med i din profil för att du ska kunna ladda ned.

Du måste vara prenumerant för att kunna ladda ned.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Använder du någon teknikpryl för att registrera din träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig