Vi maratontestar en löparjacka

Löpträna hela vintern och våren med Diadoras snygga löparjacka. Vi har testat jackan som du just nu kan få till ett riktigt bra välkomstpris tillsammans med Aktiv Träning.

20 december 2017 av Redaktionen

Nu kan du löpa i blåsten utan att behöva oroa dig för att frysa längs vägen. Den här löparjackan från Diadora är nämligen designad för blåsiga träningsrundor som vi ofta ställs inför på våra breddgrader. Här på Aktiv Träning har vi en löpglad webbredaktör som under 2017 löpte fyra halvmaraton, åtta maraton och ett ultralopp. Därför anmälde vi honom till ytterligare ett maratonlopp för att han skulle få möjlighet att testa och utvärdera jackan.

”För det första tycker jag att jackan har en superbra passform, och det är viktigt. Löparkläder ska följa kroppens rörelser och inte begränsa dem, för det kostar både kraft och koncentration,” säger han.

”En annan sak som jag uppskattar med jackan är nätvävspanelerna under armarna, på ryggen och i nacken. De ökar både jackans rörlighet och bidrar till en riktigt bra ventilation. När jag hade löpt 35 kilometer i maratonloppet drog jag ner dragkedjan lite och det visade sig vara ett bra sätt att öka luftgenomströmningen. Jag har löpt med andra jackor som varit alldeles för varma och det är inte särskilt roligt – både på grund av den ökade vätskeförlusten och för att det är lätt att man börjar frysa när kläderna blir blöta av svett.”

>> Just nu kan du få löparjackan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99:50 kr (+ 49:40 kr i porto). Du sparar 869 kr.<<

Diadoras löparjacka är försedd med flera praktiska detaljer. På bröstet finns det en sned ficka med plats för en nyckel, ett kreditkort eller en mobil utan att jackan fladdrar hit och dit för det när man löper. Fickan har för övrigt ett hål på insidan i vilket man kan dra igenom sladden från hörlurarna och vidare upp på insidan av jackan. Det gör i sin tur att man inte riskerar att fastna med tummen i sladden när man springer. Dessutom har jackan reflexer på framsidan, sidan och på ryggen, så att man syns på långt håll i mörkret.

”En sak till som jag uppskattade då jag löpte maraton med jackan, är hur extremt tunn och lätt den känns på kroppen – samtidig som den utestänger vinden. Det var verkligen superbra! Och ytterligare ett plus är att det finns gummiband runt handlederna och resår i midjan så att man kan få jackan att sitta riktigt tajt på kroppen. Det är verkligen en bra funktion då det är kallt.”

Vi är med andra ord supernöjda med löparjackan – och det kan vi garantera att du också blir.

Just nu kan du få löparjackan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99:50 kr (+ 49:40 kr i porto). Du sparar 869 kr. Sedan är du redo att löpa vintern till mötes. Läs mer om erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig