Stort test av marknadens bästa löpartajts 2013

Höstens och vinterns regn, blåst, snö och kyla gör att man behöver ett par funktionella löpartajts som håller kroppen torr och varm. Läs vidare och se de välförtjänta vinnarna.

30 september 2013 av Martin Kreutzer

Marknaden med långa

löpartajts

är stor och mångfaldig och bjuder på en massa intressanta modeller för alla typer av löpare – till all slags träning under vinterhalvåret.

Det är nämligen inte helt likgiltigt vilka löpartajts du väljer. Vissa löpartajts passar bäst till långa, lugna löprundor, medan andra passar bättre till högintensiv träning.

Vi har sammanställt alla utvärderingar av tajtsen i vårt stora test.

Logga in här och ta del av hela testet med långa löpartajts.

Så testar Aktiv Träning

Slutbedömning: Betygen för varje enskild modell är en helhetsbedömning med tonvikt på komfort, förmåga att hålla kvar värme, svettransport, passform och upplevelse under löpträning med olika intensitet.

Alla byxor har testats i olika förhållanden: Allt från snö och kyla i Norrland till blåst och regn i den södra landsänden. På så sätt har vi haft möjlighet att utvärdera plaggens styrkor och svagheter i alla slags väder. Också intensiteten har varierat från hög till låg under testperioden eftersom kroppens värmeavgivning i hög grad beror på tempot. På så sätt har vi kunnat skilja byxorna från varandra och betygsätta dem efter vilka som är bäst till långa löprundor resp. intensiva träningspass. Byxorna delades in i två grupper: Tajts utan vindskydd, som passar bäst till intensiv träning och i måttliga temperaturer, respektive tajts med vindskydd som håller kvar värmen och allmänt sett passar bra till långa löprundor. Alla modeller har testats av erfarna löpare i varierande väderförhållanden och är betygsatta efter hur bra de fungerar att löpa i.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många km löper du per vecka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig