Innan du köper en ny träningsväska: Det här ska du titta på

Det finns många fallgropar när man ska köpa en ny träningsväska. Läs vår guide så att du undviker att köpa fel väska.

5 juli 2019 av Jesper U. Larsen

Det är lätt att låta utseendet bestämma när man ska köpa en ny träningsväska – och det kan straffa sig. Det är nämligen lätt att köpa en supersnygg väska som sedan visar sig vara fullständigt opraktisk och som du kommer att irritera dig på varje gång du släpar med den till gymmet. Här är några saker du bör titta på först.

#1 Storlek

Större är inte bättre när det gäller träningsväskor. De flesta har med sig rätt lite prylar när de ska träna och därför behövs det oftast ingen stor resväska som man dessutom måste proppa in i de små skåpen som gymmen oftast erbjuder. Välj i stället en väska som uppfyller ditt platsbehov.

#2 Funktioner

Omklädningen kan vara en tidstjuv, men du sparar en hel del tid om du har packat din väska strategiskt och vet var du har hörlurar, hänglås, strumpor och annat lösöre. Då är en väska med flera innerfickor guld värd istället för en väska där alla dina saker ligger huller om buller.

#3 Material

En studie som gjordes vid brittiska gym visade ett högt innehåll av bakterier i 60 procent av väskorna, och var tredje väska innehöll t.o.m. avföringsbakterier. Därför är det viktigt att välja en väska av ett material som är lätt att rengöra. I den brittiska studien var väskor av läder värre bakteriebomber än väskor av t.ex. nylon.

#4 Flexibilitet

Väskan ska vara lätt att transportera oavsett hur du tar dig till och från gymmet. Finns det t.ex. en axelrem, eller är handtagen så långa att du kan bära väskan på ryggen som en ryggsäck när du ska cykla hem? 

Behöver du en sportväska? Få en Salomon-väska till ett KRAFTIGT nedsatt pris tillsammans med Aktiv Träning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad vill du uppnå med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig