Vegetarisk burgare
Ingredienser till 4 vegoburgare:*
400 g blomkål100 g squash
250 g morötter
1 dl mandelmjöl
1,5 msk sesamfrön
1,5 msk chiafrön
1/2 dl hackad persilja
3 ägg
100 g riven parmesanost
1/2 tsk chiliflingor
1 tsk salt
*Du kan självklart också använda vanligt fullkornshamburgerbröd i stället för grönsaksbröd.
Ingredienser till 4 vegetariska bröd:
150 g riven potatis100 g finhackad lök
75 g finriven squash
75 g finrivna morötter
50 g kikärtsmjöl
1 tsk salt
1 msk HP-sås
1 knippe peppar
1 tsk chilipasta
2 ägg
Ingredienser till currydressing:
2 msk majonnäs2 msk grekisk yoghurt
1 tsk curry
1 knippe salt
1 tsk sweet chilisås
Gör så här
Grönsaksbröd
- Mixa blomkål, squash och morötter.
- Häll smeten i en skål, och tillsätt mandelmjöl, ägg och övriga ingredienser.
- Blanda degen noga.
- Forma åtta brödhalvor och och ugnsbaka dem i 200 grader i 15 min.
Vegetariska burgare
- Blanda alla ingredienserna väl till en tjock färs.
- Fördela färsen i fyra formar (ca 12 cm i diameter), och grilla dem i ugnen i 20 min. på 170 grader.
- Låt burgarna svalna och stek dem sedan i en stekpanna i ca 30 sek. på varje sida.
Currydressing
- Blanda alla ingredienser till en tjock dressing.
- Montera ihop allt och servera din vegoburgare.
Näringsinnehåll per hamburgare:
Energi: 543 kcalProtein: 31 g
Fett: 31,7g
Kolhydrater: 40,1 g
Kostfibrer: 11,3 g