Vegetarisk burgare
© Thomas Dahl

Vegetarisk burgare med curry-dressing

Är du vegetarian, eller har du bara lust att äta en saftig och god burgare utan kött? I så fall har du hittat helt rätt recept.

10 augusti 2019 av Anders Karmark

Vegetarisk burgare

Ingredienser till 4 vegoburgare:*

400 g blomkål
100 g squash
250 g morötter
1 dl mandelmjöl
1,5 msk sesamfrön
1,5 msk chiafrön
1/2 dl hackad persilja
3 ägg
100 g riven parmesanost
1/2 tsk chiliflingor
1 tsk salt


*Du kan självklart också använda vanligt fullkornshamburgerbröd i stället för grönsaks­bröd. 


Ingredienser till 4 vege­tariska bröd:

150 g riven potatis
100 g finhackad lök
75 g finriven squash
75 g finrivna morötter
50 g kikärtsmjöl
1 tsk salt
1 msk HP-sås
1 knippe peppar
1 tsk chilipasta
2 ägg


Ingredienser till currydressing:

2 msk majonnäs
2 msk grekisk yoghurt
1 tsk curry
1 knippe salt
1 tsk sweet chilisås

Gör så här

Grönsaksbröd

  • Mixa blomkål, squash och morötter. 
  • Häll smeten i en skål, och tillsätt mandelmjöl, ägg och övriga ingredienser. 
  • Blanda degen noga. 
  • Forma åtta brödhalvor och och ugnsbaka dem i 200 grader i 15 min.

Vegetariska burgare

  • Blanda alla ingredienserna väl till en tjock färs.
  • Fördela färsen i fyra formar (ca 12 cm i diameter), och grilla dem i ugnen i 20 min. på 170 grader.
  • Låt burgarna svalna och stek dem sedan i en stekpanna i ca 30 sek. på varje sida.

Currydressing

  • Blanda alla ingredienser till en tjock dressing.
  • Montera ihop allt och servera din vegoburgare.

Näringsinnehåll per hamburgare:

Energi: 543 kcal
Protein: 31 g
Fett: 31,7g
Kolhydrater: 40,1 g
Kostfibrer: 11,3 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket är ditt favoritredskap till styrketräning

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig