Rödkål - därför ska du äta rödkål
Därför ska du äta rödkål

Rödkål! Den snygga röda färgen är inte bara dekorativ; den är också en riktig färgkaskad av kraftfulla antioxidanter.

© Colourbox

Superfood: rödkål

Varje cell i din kropp kommer att jubla för varje tugga du tar av rödkål – en av naturens bästa hälsokällor. På den här sidan får du våra bästa recept på goda rätter med rödkål och du kan få reda på vad rödkål är bra för.

Rödkål

Rödkål innehåller massor av nyttiga och kalorifattiga ämnen. Rödkålens frasigt spröda konsistens avslöjar att de färgglada bladen är rika på kostfibrer.


Därför är det bra att äta rödkål

Rödkål är bra för många saker - några av dem kan du läsa om här.

Rödkål är bra för tänderna:

Fibrerna i rödkål gör att man får något att tugga på och detta är en faktor som visat sig kunna ge bättre mättnadskänsla. Längre ned i mag-tarmsystemet förstärks effekten ytterligare av att det dessutom tar relativt lång tid att smälta alla fibrer.

Rödkål kan skydda mot cancer

Kostfibrer är även bra för hälsan. Studier visar att risken för både hjärt-kärlsjukdomar och flera olika cancerformer minskar om man äter fiberrik rödkål.

Effekten förstärks av alla antioxidanter som ger rödkål dess fina färg. Dessa är nära besläktade med alla nyttigheter som finns i blåbär och svart vinbär och som stärker kroppens immunförsvar.

Rödkål kan dessutom:

  • Lindra din träningsvärk 
  • Förbättra din hjärnfunktion
  • Stärka din hälsa


Våra bästa recept med rödkål

Recept på rödkålssallad: Klicka här!

Recept på fläskfilé med rostad rödkålssallad: Klicka här!

Recept på fermenterad rödkål: Klicka här!

Recept på kycklingbröst med rödkål: Klicka här!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilka hälsorekommendationer har du svårast att följa?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: