Woksallad med strimlat kött och jordnötter
© Thomas Dahl

Woksallad med strimlat kött och jordnötter

Ät dig mätt med denna läckra woksallad med strimlat nötkött, jordnötter, paprika och ingefärsdressing. Receptet passar perfekt för dig som vill ha en lätt och proteinrik måltid.

29 september 2019 av Anders Karmark

Woksallad med strimlat kött och jordnötter

Ingredienser (4 pers):
  • 400 g strimlat nötkött 
  • 1 romainesallad 
  • 100 g sockerärtor 
  • 75 g minimajs 
  • ett halvt knippe salladslök 
  • 50 g hackade jordnötter 
  • 75 g pak-choi 
  • 1 röd paprika 
  • 1 msk olivolja 
  • 0,5 msk finhackat citrongräs 
  • 0,5 msk finhackad ingefära 
  • 1 msk citronsaft 
  • 1 msk sweet chilisås 
  • salt och peppar

Gör så här:  

  1. Stek köttstrimlorna i en het stekpanna i 1 msk olivolja och lite salt och peppar tills de är genomstekta, ca 4–5 min. Låt svalna. 
  2. Skär romainesallad och pak-choi i strimlor och skölj dem. Skär minimajs i sneda skivor. Finhacka salladslök och finstrimla paprika. 
  3. Blanda olivolja, citronsaft, citrongräs, ingefära och sweet chilisås till en dressing, och vänd ned den med romainesallad, pak-choi, mini majs, sockerärtor, paprika och köttstrimlor. 
  4. Garnera till sist med hackade jordnötter och salladslök.

Näringsinnehåll per person: 

Energi: 326 kcal
Protein: 27,7 g
Fett: 18,3 g
Kolhydrat: 15,2 g
Kostfibrer: 4 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad vill du uppnå med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig