Rödkålssallad med fetaost
© Thomas Dahl

Rödkålssallad med fetaost

Pröva detta läckra recept på rödkålssallad med färska ärtor och ärtgroddar. Garnera den fräscha salladen med rostade pumpakärnor och fetaost.

8 september 2019 av Anders Karmark

Rödkålssallad med fetaost 

Ingredienser (4 pers):

  • 1 frissésalladshuvud 
  • 0,5 rödkålshuvud 
  • 150 g färska ärtor (frysta kan också användas) 
  • 75 g pumpakärnor 
  • 50 g ärtgroddar 
  • 150 g fetaost i tärningar 
  • 1 msk citronsaft 
  • 1 msk olivolja 
  • salt

Gör så här: 

  1. Rosta pumpakärnorna med lite salt i en långpanna i ugnen på 180 grader i 8–10 min. Rör runt i dem 3–4 gånger under tiden. 
  2. Finhacka frissésallad och rödkål och vänd dem med ärtor, ärtgroddar, citronsaft och olivolja. Fördela fetaost och rostade pumpa kärnor ovanpå.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 290 kcal
Protein: 16,8 g
Fett: 19,3 g
Kolhydrat: 15,6 g
Kostfibrer: 5,4 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad vill du uppnå med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig