Omelett med svamp och parmesan (2 personer)
Ingredienser: 1 stor näve finriven parmesan 4 ekologiska ägg 1 msk olivolja 1 lök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 burk champinjoner 1 näve färsk babyspenat 2 dl mjölk
Gör så här:
1. Hetta upp olja i en tjockbottnad stekpanna (som tål att användas i ugnen) och stek lök och vitlök i ca 2–3 min. på hög värme.
2. Tillsätt champinjoner och spenat. Stek vidare i ca 3 min. eller tills svampen precis börjar få färg och spenaten har mjuknat.
3. Vispa ihop ägg och mjölk och häll blandningen över svampen i stekpannan.
4. Sänk värmen och låt omeletten stå på svag värme i ca 10 min.
5. Sätt igång ugnens grillfunktion.
6. Fördela riven parmesan över omeletten och ställ in stekpannan direkt i ugnen. Grilla ca 2 minuter eller tills osten smält och omeletten har fått en fin gyllenbrun färg.
Läs om parmesanostens alla hälsosamma egenskaper: Klicka här!