Läs också

Chili con carne

© wichmann+bendtsen.

Fajitas med bönor och chili

Gillar du chili? I så fall kanske den här kryddstarka fajitas-rätten är något för dig!

25 juni 2019 av Anne Larsen.

Fajitas med bönor och chili

Recept till 2 personer:
  • 150 g oxfilé i strimlor 
  • 2 paprikor, t.ex. orange 
  • 100 g bönor, från konservburk 
  • 1 gul lök 
  • 0,5 röd chili 
  • 1 burk hackade tomater 
  • 4 ägg 
  • 2 stjälkar bredbladig persilja 
  • Extra virgin olivolja 
  • Havssalt och malen svartpeppar

Gör så här

1. Hacka löken. Stek dem mjuka och blanka i 1 msk olivolja. Skär paprikorna i strimlor och fräs dem tillsammans med löken. Salta och peppra lätt.

2. Lägg i köttet och rör om. Häll i tomater och skivad chili plus en skvätt vatten. Låt sjuda tills köttet är mört. Tillsätt bönor och smaka av.

3. Vispa ihop ägg, finhackad persilja, salt och peppar. Häll äggsmeten i en stor stekpanna med mycket olivolja.

4. Stek pannkakan väl på bägge sidor. Lägg den därefter på ett bakplåtspapper, fyll den, vik ihop och servera!

Näringsinnehåll per person: Energi: 638 kcal Protein: 45,5 g Fett: 29,4 g Kolhydrater: 55,7 g Kostfibrer: 14,3 g

Därför ska du äta chili!

Enkla och sunda middagar – gör så här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad vill du uppnå med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig