Teriyakimarinerad entrecote med broccolisallad (2 personer)
Ingredienser: 2 entrecoter à ca 200 g 2 msk sojasås 1,5 msk ingefära, fint riven 1 vitlöksklyfta, pressad 1/2 färsk chilifrukt, finhackad 1 tsk brun farin 1 tsk fisksås 1 msk sesamolja Saften från en halv lime 1/2 broccoli, i buketter 1 näve böngroddar 1 msk sesamfrön, rostade 1 knippe färsk koriander
Gör så här:
1. Blanda en marinad av soja, ingefära, vitlök, chilifrukt, farin och fisksås. Fördela den över köttbitarna och ställ in i kylen i ca en timme.
2. Blanchera broccolibuketterna i kokande vatten och låt dem svalna i iskallt vatten.
3. Gör en dressing av sesamolja och limesaft, och blanda den i en skål med broccoli, böngroddar, sesamfrön och färsk koriander.
4. Värm en stekpanna och torrstek köttet i 2–3 min. på varje sida. Låt köttet vila i 5 min. och servera det sedan med broccolisalladen.