Havregrynsgröt med ägg, banan, bär, nötter och ev. sirap
Havregryn är nyttiga, fiberrika och mättar bra, och kan serveras på många andra och mer spännande sätt än bara som havregrynsgröt med mjölk, vilket annars är en populär frukost för många.
Pröva denna fantastiska variant av den traditionella frukosträtten. Med några få ingredienser blir havregrynsgröten krämig, söt och mycket nyttig.
Ingredienser (till 2 pers)
2 dl havregryn2 dl vatten
2 dl lättmjölk
2 ägg
1 tsk mald ingefära
ev. 1 tsk socker
0,5 tsk salt
Garnering
1 banan2 nävar bär
2 nävar nötter
ev. lite sirap eller honung
*Bonus-info
Antocyaninerna i blåbär tillhör naturens starkaste antioxidanter. De är bra för hjärnans återhämtning och lindrar träningsvärken dagarna efter tuffa träningspass.
Gör så här
- Koka upp vatten, mjölk och havregryn i en kastrull.
- När gröten nästan är färdigkokt tillsätter du ägg, salt, ingefära och ev. lite socker.
- Låt koka några minuter tills gröten blivit lagom tjock.
- Skiva bananen och garnera gröten med.
- Servera genast.
Näringsinnehåll per person
Energi: 474 kcalProtein: 21,5 g
Fett: 19,6 g
Kolhydrater: 57,1 g
Kostfibrer: 7,5 g