Din webbläsare behöver uppgraderas. Den här webbplatsen stöder tyvärr inte äldre webbläsare.
Läs merRecept: (förrätt till 4 pers)
800 g entrecote eller någon annan fin köttbit
1 knippe färsk basilika
2 nävar pinjenötter
4 msk färskriven parmesan
1 vitlöksklyfta
Ca 3 dl olivolja
Saften av en citron
1 knippe rucola
Salt och peppar
1. Blanda köttet med 1 dl av oljan samt salt och peppar. Låt det vila ca 15 min. i marinaden.
2. Hetta upp grillen och grilla köttet på hög värme i ca 2–3 min. på varje sida så att det blir rosa och får en lätt stekyta. Låt sedan köttet vila 10 min.
3. Gör under tiden en snabb pesto genom att blanda basilika, 2 msk parmesan, vitlök, 1 näve pinjenötter, 2 dl olja och citronsaft i en mixer. Färgen ska vara grön och fin och peston ska vara tjock till konsistensen.
4. Skär nu köttet i så tunna och fina skivor som möjligt – som du brukar skära t.ex. filé.
5. Fördela köttskivorna på fyra tallrikar, strö över lite rucola, häll sedan på lite pesto och strö till sist över hackade pinjenötter och riven parmesan.
Grilltid/marinering: 3 min/15 min.
Ja tack, jag vill gärna ha Aktiv Tränings nyhetsbrev med spännande artiklar och marknadsföring om Aktiv Träning via e-post. Du kan när som helst avregistrera dig igen via avregistreringslänken. Läs mer