Din webbläsare behöver uppgraderas. Den här webbplatsen stöder tyvärr inte äldre webbläsare.
Läs merRecept: (huvudrätt till 4 pers)
Ca 1–1,5 kg rosa nötkött med fett/senor borttaget (t.ex. oxfilé)
1 liter filmjölk
Saften av en lime
1 msk cayennepeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1. Skär köttet i cirka sex stora bitar per person.
2. Rör ihop en marinad av filmjölk, lime, cayennepeppar, vitlök och tomatpuré.
3. Lägg köttet i en skål, häll över marinaden, fördela den över köttet och täck med plastfolie.
4. Marinera 24 timmar i kylen.
5. Grillning: hetta upp grillen. Fördela köttet på spett, varva ev. med grönsaker. Grilla spetten 2–3 minuter på varje sida tills köttet blir rosa.
Grilltid/marinering: 6 min/24 timmar.
Ja tack, jag vill gärna ha Aktiv Tränings nyhetsbrev med spännande artiklar och marknadsföring om Aktiv Träning via e-post. Du kan när som helst avregistrera dig igen via avregistreringslänken. Läs mer