Därför är män som styrketränar bättre älskare

Det finns många skäl till att styrketräna – men detta är nog ändå ett av de bästa!

14 februari 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Att styrketräna är alltid bra om man vill vara stark och frisk. Men det är inte de enda effekterna man får av att lyfta vikter. Studier visar nämligen att om man styrketränar, så blir man även en bättre älskare på flera punkter.

Styrketräning gör dig uthålligare

En studie i American Journal of Physiology visar att HIIT-träning är dubbelt så bra för uthålligheten jämfört med exempelvis cykling. Det kan komma till användning i sänghalmen.

Styrketräning gör dig mer attraktiv

En studie publicerad i Social Psychological & Personality Science visar att kvinnor finner män med mindre fett i ansiktet som mer attraktiva. Samtidigt visar en studie från University of California att kvinnor generellt finner välbyggda män som mer attraktiva.

Träning förebygger potensproblem

Träning ger ökat blodflöde, och blodcirkulationen är viktig för erektionen. En studie visar bl.a. att den som tränar har hela 30% mindre risk för att drabbas av potensproblem.

Styrketräning ökar sexlusten

En studie från California-San Diego visar att män som tränade minst 60 minuter i veckan på gym både fick bättre orgasmer, kunde hålla ut längre och generellt hade mer sex.

Träning gör dig smidigare

Soffpotatisar rör sig sällan särskilt mycket och det kan ge stela muskler och leder. Regelbunden träning ger däremot en smidigare kropp, vilket i sin tur kan öka möjligheten att prova på fler ställningar under sänglakanen.

Träning gör dig mer självsäker

Träning ger både ökat välbefinnande och bättre självkänsla, och det är något som även kan utnyttjas i sovrummet! 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Använder du någon teknikpryl för att registrera din träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig