Därför är det BRA att onanera

Kanske lever du i ett förhållande eller så lever du inte ett förhållande – oavsett vilket finns det inget skäl att sluta onanera. Aktiviteten är nämligen bra för hälsan på många sätt!

22 september 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Ordet onani för kanske tankarna till låsta dörrar till tonårsrummet eller till en hög med toalettpapper i något skrymsle. Men så behöver det definitivt inte vara, för det är inte alls dåligt att onanera. Tvärtom! Onani leder nämligen till många olika hälsovinster – och det gäller både för kvinnor och män i alla åldrar.

Onani är bra för hälsan

Sexlusten triggas igång i hjärnan, och för både män och kvinnor gäller det att desto mer sex man har – desto mer ökar sexlusten. Onani kan därför vara ett bra sätt att boosta sin egen sexlust på. Personer som inte har haft sex eller som inte har onanerat under en längre period, kommer däremot inte att tänka särskilt mycket – eller inte alls – på sex.

Förutom att onani boostar sexlusten, så leder beröringen också till att kroppsdelarna i området håller sig friska och elastiska.

Onani motverkar en rad olika fysiska och psykiska besvär. Det kan bland annat lindra stressymptom och minska värken av det ena eller andra slaget. Dessutom kan onani fungera som en avslappningsmetod om man har svårt för att koppla av eller sova.

Dessutom avger kroppen endorfiner när man onanerar – och det är de hormonerna som gör att vi mår bra!

Onani förbättrar sexlivet

Såväl kvinnor som män kan lära sig mer om sina kroppar genom att onanera. Om man vet hur kroppen fungerar och om man vet vad man bryr sig och inte bryr sig om, så kommer det att bli lättare att visa de sakerna när man har sex – och därmed kan även sexlivet bli bättre.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Använder du någon teknikpryl för att registrera din träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig