Stort test av 16 cykeldatorer Ladda ned och se det stora testet

Stort test av cykeldatorer

Vilken cykeldator ska du välja? Få hjälp i vårt stora test av cykeldatorer här.

11 juni 2012

Logga in och ladda ned det åtta sidor stora testet med 16 trådlösa cykeldatorer. Få också tips om hur du väljer rätt modell och se vilken som är mest prisvärd.

Cykeldatorer till träningen

Ha full kontroll över träningen eller se hur lång tid det tar för dig att cykla till och från jobbet varje dag. Träningsklockor för cyklister är ett roligt och effektivt verktyg i cykelträningen. I sportbutikerna finns allt från enkla lågprismodeller till lyxiga produkter med satellitnavigering. Vi har tittat närmare på 16 trådlösa cykeldatorer.

SÅ GJORDES TESTET

Slutbedömning: Betygen är baserade på en helhetsbedömning från testcyklisterna med tonvikt på funktion och användbarhet under träning.

Alla cykeldatorerna har testats grundligt av Aktiv Tränings erfarna testare i samband med att de tränat utomhus – både på asfaltsturer och i terrängen. Testarna har bland annat tittat extra noga på hur svårt det är att montera datorerna och eventuella sensorer som ska sitta på cykeln. De har också tittat lite extra på hur svårt det är att ställa in datorn första gången och ifall bruksanvisningen är bristfällig. Det dagliga användandet väger tungt eftersom det är viktigt att datorn är lätt att avläsa och, inte minst, lätt att använda medan man cyklar, så att man inte tappar fokus på trafiken eller på terrängen. Antalet funktioner och möjligheten att komplettera med pulsbälte, kadenssensor eller andra tillbehör väger också in eftersom det är viktiga faktorer för seriösa motionärer. Datorernas tillförlitlighet har testats på sträckor som är exakt uppmätta – där visade sig alla modeller fungera bra.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Varför började du med löpning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig