Fakta: Cykelpendlarjacka med inbyggd led-belysning. Finns i knallgrön, knallgul och svart.

Syns på cykeln

Tålig, trafiksäker och relativt sportig. Cykeljackan från Endura är ett bra val för pendlare.

## Endura Luminite Jacket II | |

Plus: Många reflexer och hög designkvalitet.

Minus: Lampan lossnar lätt från sitt hölje. Rätt begränsad ventilation och lite prassligt material.

Pris: 1 199 kr.

Slutsats: En gedigen pendlarjacka för cyklister. Lampan verkar inte helt genomtänkt och den bidrar bara i viss mån till att man syns bättre i mörker. Det är i högre grad färgen och reflexerna som gör att man syns på håll.

www.endurasport.com

Cykeljackan Luminite II från Endura lever upp till sitt namn. Jackan lyser nämligen starkt både med sin starka signalfärg och sina många reflexer – men också tack vare en liten, blinkande led-lampa i ländryggen.

Som namnet antyder är detta den andra versionen av jackan, och till skillnad från föregångaren som med ett vida snitt och kraftiga material påminde lite om en arbetsjacka, så är den här uppföljaren betydligt sportigare. Snittet är tajt och bra, ryggen är förlängd och materialet är tunnare utan att man för den skull slipper känslan av att det är en regnjacka man har på sig.

Jackan är också rätt slitstark. Den står både emot kraftig nederbörd och värmer skönt i kyla. Priset för det är en begränsad ventilation. Det är alltså inget plagg för tuffa tempopass.

Jackan har flera bra detaljer som t.ex. tre stora fickor och en justerbar krage. Mest utmärkande är den lilla led-lampan som dock bara ger en tunn ljusstråle och även lossnar ur sitt plasthölje lite för lätt. Och i en ficka bidrar inte lampan med särskilt mycket.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig