Stort test av 17 cykeljackor och västar Ladda ned och se det stora testet.

Cykeljackor: Test av 17 jackor och västar till cykling

Aktiv Träning har testat 17 av marknadens nyaste jackor och västar till cykling. Hitta den bästa cykeljackan eller cykelvästen.

11 juli 2013

En lätt och tunn cykeljacka eller väst som får plats i fickan och som tas på när det blåser upp, är guld värd och en oumbärlig försäkring under en längre cykeltur.

Ladda ned testet med cykeljackor och cykelvästar Aktiv Träning har testat 17 cykeljackor och västar. Ladda ned testet och se den svindyra vinnaren och vilken modell som är mest prisvärd.

Så testar Aktiv Träning

Slutbedömning: Betygen för varje enskild väst eller jacka är en helhetsbedömning med tonvikt på komfort, packbarhet, passform och upplevelse under cykling med olika intensitet.

Det är skillnad på om en väst eller jacka ska användas på landsvägen eller i skogen, och om den bara ska tas fram när vädret slår om – eller om den ska sitta på från början till slut. Det har vi tagit hänsyn till i testet där våra erfarna cyklister flitigt har använt de olika modellerna och bedömt dem i samband med en rad olika parametrar och under olika förhållanden. En faktor som vi värderat extra är plaggens packbarhet, alltså hur mycket plats de tar ihoppackade. Plaggen är nämligen tänkta som en nödlösning som kan tas med de dagar då vädret är nyckfullt. Och enligt vår erfarenhet är man mer benägen att ta med sig en liten jacka/väst än en stor. Som vanligt har vi sammanfattat våra intryck av varje enskild modell i en sammanfattande slutsats som kortfattat utmärker dess styrkor och svagheter. Avslutningsvis tipsar vi dig om vad resp. plagg passar bäst till.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många km löper du per vecka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig